Potrebno:
-1 butkica,3 lista lovora,5 zrna bibera,so
Izrada:
U dublju šerpu ili lonac staviti butkicu,a pre toga je oprati (ako je dimljena ili od viška
soli).Dodati vodu da prekrije butkicu,lovorovo lišće,biber i so ako nije dovoljno slana.
Poklopiti i neka se kuva.Prekrenuti u toku kuvanja na drugu stranu i probati viljuškom
da li je kuvana.Otprilike treba zavisno od veličine butkice 2- 2,5 sata.Kad je kuvana
ostaviti malo u toj tečnosti i posle izvaditi da se ocedi i staviti na hladno da se dobro
ohladi.Seći na šnite.
Kuvana butkica ima dosta mesa pa se može kombinovati u više obroka sa raznim
dodacima(kupus,kelj,praziluk,spanać,grašak,boranija i drugo povrće po izboru.
Ja sam kao prilog kombinaciju kuvala kelj(Recept za kelj objavljen 20.05.2015)
Poreklo recepta-stari bakin recept sa keljom i renom
Kuvana butkica(dosta mesa , samo sečemo na šnite)
Butkica sa keljom , dodatak ren
Нема коментара:
Постави коментар