Potrebno:
1 biftek,2 šargarepe,manji celer,3 krompira,4 kašike ulja,so,biber
Izrada:
Najpre usoliti biftek i neka stoji 1/2 sata.Za to vreme oljuštimo povrće i nasečemo
na štapiće.Neka sve stoji u vodi .
Biftek koji je odstojao stavimo peći u manju tepsiju ili činiju za pečenje,a pre toga
smo dodali masnoću i 1/2 dl vode.Tepsiju obložimo alu folijom a činiju sa poklopcem
poklopimo i stavimo peći na 220°C.Biftek se brzo ispeče ,pa nakon toga stavljamo
oko njega i preko oceđeno povrće i stavimo ponovo da se peče.Pred kraj skinemo
foliju ili ako pečemo u činiji sa poklopcem skidamo poklopac i neka se samo malo
zapeče.Kasnije držimo poklopljeno do služenja ,da biftek ostane sočan sa povrćem.
Poreklo recepta-iz moje sveske recepata
Нема коментара:
Постави коментар