Potrebno:
-za testo-3 jaja,3 dl mleka,1 kašika ulja,4 kašike brašna,malo soli
-za fil-300g šampinjona,100g naseckane slaninice ili praške šunke,2 kašike
putera,1 kašika seckanog peršunovog lista,1 glavica crnog luka,so,biber
Izrada:
Od jaja,brašna,ulja,soli i mleka umutiti testo za palačinke i neka malo odstoji.
Dok to odmara,napravimo fil za palačinke.Šampinjone očistimo i izrežemo na tanke
listiće.Na kockice izrežemo crni luk i ispržimo na puteru,pa dodamo seckanu šunku,
ili slaninicu,i na kraju šampinjone,malo posolimo i dinstamo na smanjenoj temperaturi
neka se ispari voda iz šampinjona.Povremeno promešamo i kad se isparila voda ,na
kraju dodamo biber i seckani peršunov list.Ostavimo da se fil ohladi.
Dok se fil hladi ispečemo palačinke sa jedne strane više sa druge manje.Kad smo
ispekli palačinke neka se i one prohlade.Filujemo onu stranu koju smo manje ispekli
(lepše se savija).Nafilovane palačinke poslažemo u tepsiju namazanu puterom i odozgo
ih malo premažemo također puterom.Zapeći 15 minuta na 200°C.
Služimo sa tartar sosom
Može biti predjelo ili glavno jelo.
Poreklo recepta-iz moje sveske starih recepata
Нема коментара:
Постави коментар