петак, 29. јануар 2016.

Rezanci sa sosom od šampinjona




Potrebno:
-za sos-400g šampinjona,2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,2 čena belog
luka,so,biber,1 kašika brašna,1 kašika pavlake,1 kašika seckanog peršunovog lista
-testo-400g širih rezanaca
-testo-300g širih  rezanaca sa ljutom alevom paprikom

Izrada:
Šampinjone oprati i ocediti pa iseći na listiće.U jednu manju šerpu staviti ulje i
izdinstati najpre crni luk koji smo isekli na male kockice.Kad je postao staklen tj.
providan dodamo iseckan beli luk i ubrzo zatim iseckane šampinjone.Na lakšoj
temperaturi dinstamo poklopljeno,povremeno promešamo,dodamo malo soli i bibera.
 I kad su šampinjoni pustili vodu ,otklopimo šerpicu i neka se dinsta da voda ispari.
Povremeno promešamo i pred kraj  dodamo izmešano brašno sa pavlakom i
pospemo seckanim peršunom.Sos je gotov,pa možemo skuvati široke rezance najpre
 bele  i kad su kuvani procedimo ih pa stavimo u činiju za služenje.Nakon toga kuvamo
ljutkaste rezance umešene sa ljutom alevom paprikom i kad su kuvani ocedimo ih i
stavljamo u činiju za služenje.


Poreklo recepta-brz i lagan obrok iz moje sveske recepata( pravim ko 
voli ljute ili obične rezance sa sosom od šampinjona)
Salata po izboru-ja sam ovaj put servirala  kiselu papriku 








Нема коментара:

Постави коментар