субота, 23. јануар 2016.

Perece







Potrebno:
500g brašna T 400 meko,200g margarina,200g svežeg sira,1 jaje,1 prašak za
 pecivo,1 žumance za premaz,2 kašike susama za posipanje.2 kašičice soli

Izrada:
Sir,margarin, jaje i so izradimo mikserom,dodamo malo brašna sa praškom za pecivo
 pa još umutimo mikserom.Kasnije dodajemo brašno po malo i umesimo rukama.Testo
 je dosta meko.
Površinu na kojoj mesimo pospemo brašnom kao i oklagiju i razvijemo testo .Modlom
vadimo perece  i stavljamo na pek papir u tepsiju, pa četkicom premažemo sa
žumancetom i pospemo malo susama. Rernu zagrejemo na 200°C stavljamo tepsiju sa 
testom i pečemo na 190°C 20 minuta(kad porumene gotove su).Izađe oko 90 
komada.

Poreklo recepta- mamina sveska starih recepata(sećanje na moju majku i 
na detinjstvo)






Нема коментара:

Постави коментар