Kako pripremiti šipak za zimu i kuvati čaj?
Ne može se uporediti ovaj čaj sa onim iz kesica.Probajte!
Potrebno:
šipak
Izrada:
Ubrani šipak oprati i posušiti na kuhinjskoj krpi i kad je suv očistiti ga od drškica i crnih delova.
Nakon toga samleti šipak na mašini za meso ili u super secku.Posle ga stavljamo u veću tepsiju obloženu pek papirom(da se ne zalepi ) i sušimo šipak na 60°C i ponekad promešamo drvenom varjačom.Tako sušimo nekoliko dana po malo(2 -3 sata) i onda još na sobnoj temperaturi(a sad je zgodno i držati na radijatoru da se još malo prosuši.
Kad je suv možemo ga staviti u tegle i zatvoriti.
Kuvati čaj kad uskuva voda npr.1 litar usuti 1 kašiku šušenog čaja i neka prokuva koji minut.Nakon 15 minuta procediti i piti predivan mirisni čaj koji je pun vitamina C.
Merhabalar, ellerinize sağlık. Şifalı bir çok olmuş. Çok da nefis görünüyor.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Çok teşekkür ederiz!
Избриши