Potrebno:
-1/2 kg kupusa,3 kašike ulja-dinstati
-1 glavica crnog luka-1 kašika ulja dinstati
-za testo-400g brašna meko,1 jaje,prstohvat soli,80 ml vode
-mleveni biber za posipanje
Izrada:
Kupus izrendati kao jabuku.Izdinstati na ulju ,mešati varjačom.Posebno izdinstati seckani
luk na ulju,mešati dok ne postane staklast.Kasnije pomešamo kupus i luk.
Zamesiti testo od ove mase i dosta brašna posuti pa razvaljati tanje oklagijom.Iseći nožem
željene oblike(pravougaonike ili kvadrate).malo odozgo posuti sa brašnom da se ne lepe
kad se kuvaju.
U veću šerpu uliti vodu i dobro posoliti pa kad počne da vri voda dodavati testo i ponekad
promešati varjačom i malo smanjiti temperaturu ringle da ne pokipi.Kuvati oko 15 minuta.
Kad je kuvano ,ocediti i pomešati sa dinstanim kupusom i lukom.odozgo posuti mlevenim
biberom.
Poreklo recepta- starinsko jelo iz nanine sveske
Izdinstan luk i kupus.
Iseckano testo -flekice
Flekice kuvamo u slanoj vodi
Flekice na tanjiru
Нема коментара:
Постави коментар