понедељак, 12. октобар 2015.

Povrće i pirinač



Potrebno:
1dcl ulja,1 glavica crnog luka,2čena belog luka,1šargarepa,1paradajz,tikvica,paprika,2 šampinjona,so,biber,1/2 dcl kuvanog paradajza , 300g pirinča,na vrh noža ljute aleve paprike,1/2 veze peršunovog lista,7-8 maslina,kašika kaparija(za ukrašavanje)
Izrada:
 Na ulju izdinstamo crni luk isečen na sitne kockice i kad je staklast dodamo isečen beli luk,Smanjimo temperaturu ringle i mešamo varjačom.Dodamo  izrendanu šargarepu i dinstamo      dalje.Nakon toga dodamo iseckanu papriku,paradajz i tikvicu,sve iseckano na kockice.To dinstamo i poklopimo uz povremeno mešanje.Pred kraj dodamo so,biber i paradajz.Na kraju kad je 
gotovo dodamo iseckan peršunov list.Posebno skuvamo pirinač i oceđen posle kuvanja pomešamo
 sa kuvanim povrćem.Može biti kao glavno jelo ili dodatk uz neko meso(ja sam pravila kao dodatak pohovanoj ćuretini).
Poreklo recepta:zdrava hrana uz neki dodatak






Нема коментара:

Постави коментар