субота, 10. октобар 2015.

Bundevara


Potrebno:
-700g tankih kora(18 kora),1 kg bundeve,
-9x(2 kašike griza,3 kašike šećera ),cimet  ,ulje za mazanje,prah šećer za posipanje
Izrada:
Bundevu očistimo od kore i mekanog dela,pa izribamo na rende kao jabuke.
Savijamo po dve kore.
Prvu koru poprskamo uljem,pa stavimo drugu koru i u dužinu  pospemo sa 2 kašike griza, ravnomerno stavimo fil od bundeve ,pospemo sa 3 kašike šećera i odozgo pospemo cimetom.Uvijemo i slažemo u podmazanu tepsiju.Odozgo malo kore namažemo uljem ili masti i pečemo u rerni na 200°C dok ne porumene.Kad su pečene  još vruće sečemo oštrim nožem i slažemo na tacnu pa posipamo prah šećerom.
Poreklo recepta- starinski recept iz nanine sveske

Нема коментара:

Постави коментар