Potrebno : oko 800g brašna meko, kockica kvasca,kašičica
šećera,kašičica soli, 2,5 dcl mleka,isto
toliko vode,1 kašika masti
Fil:700g skorupa( kajmaka) i 2 jaja izraditi
1žumance za premazivanje.
Izrada:
Potrebno je u mlakom mleku usitniti kvasac ,dodati šećera
i neka raste.U činiju u kojoj mesimo treba sipati vode 2,5 dcl i dodati od
brašna 200g i varjačom dobro izraditi,pa u to dodati nadošli kvasac.
Pomalo dodavati brašno i i umesiti meko testo . Kad se više ne lepi za
ruke ostaviti u činiji da nadođe testo(da se udvostruči)i odozgo staviti 1 kašiku masti.
Kad je testo naraslo
istresemo na brašnom posutu dasku za
mešenje i još malo mesimo.
Napravimo 2 jednake jufke i ostavimo ih da se odmaraju.
Kad su
narasle,jufke razvijemo i namažemo filom,pa savijamo u rudu(rolat) i stavljamo u
namašćenu tepsiju.
Nakon 15 minuta,namažemo gibanicu sa razmućenim žumancem.Stavljamo
u zagrejanu rernu na 200 °C
da se peče 20 min, a nakon toga smanjimo na 180 °C 25 min.
Нема коментара:
Постави коментар