среда, 14. октобар 2015.

Paprika




Potrebno:4 kg paprike(babura,4 l vode,2 litre sirćeta alkoholnog,150g soli,200g šećera,1 vinobran,nekoliko zrna bibera,kašika slačice

Izrada:
Ovaj recept je dobar i univerzalan jer godinama stavljam i  papriku i  krastavce,samo što još u krastavce stavljam mirođiju(ne kuva se).Bitno je da su paprike zdrave,ne moraju biti velike jer  su lakše za slaganje.
Operemo dobro papriku odsečemo drškice,pa ostavimo da se ocedi.U dubljem loncu pomešamo vodu,sirće,so,šećer i vinobran i promešamo nekoliko puta da se otopi.
U veće tegle slažemo papriku .Dodamo biber u zrnu i slačicu i sipamo preliv od sirćeta i vode,koji smo dobro izmešali kako bi se otopio šećer,so,vinobran.Odozgo pritisnemo plastičnim  kolutom i još preko njega tečnost.Ne moramo odmah zatvoriti .Kad je paprika dobro upila tečnost,dodamo još ako treba i tek sutradan zatvaramo celofanom ili zatvaračem.
Poreklo recepta-recept moje snahe Mare iz Erdevika-godinama stavljam papriku i krastavce na ovaj način ,odlično je!



Нема коментара:

Постави коментар