уторак, 27. октобар 2015.

Orjentalni kolač


Potrebno:
-4 lista malih oblandi,
-I fil:3 žumanca,180g šećera,200g oraha mlevenih,3 belanca-sneg
-II fil:100g putera,100g margarina,140g prah šećera,2 žumanca,2 kašike jake crne kafe(hladne)
-4 kašike mlevenih oraha za posipanje
Izrada:
I fil-Žumanca i šećer dobro izradimo mikserom,dodamo orahe i na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca,promešamo samo sa varjačom.Tom masom namazati oblande rebrasti deo i staviti peći  na 150°C 15 min.Kad se malo uhvatila pokorica ,pečena je oblanda.Pečene oblande stavimo sa strane da se ohlade.
Za II fil izmešamo šećer,margarin,puter,2 žumanca i dodamo hladnu kuvanu kafu.Tim filom premažemo oblande,pa spajamo i stavljamo jednu na drugu.Gornju ne mažemo.Kad smo namazali i dlanovima pritisnuli kore,prekrijemo alu folijom i stavimo negu težu knjigu da pritisne oblande.
Sutradan kad su se oblande lepo ispravile,namažemo gornju koru sa malo putera,pa onda pospemo mlevenim orasima odozgo.Treba da kolač bude na hladnom i tek treći dan seći na kocke ili štangle.



Poreklo recepta-recept moje ujne Ankice(uvek je pravljen ovaj kolač za Sv.Petku ,pa sam i ja ovaj kolač napravila i posvetila velikoj zaštitnici i čudotvorki)


Нема коментара:

Постави коментар