среда, 8. јун 2016.

Hladni koh


Potrebno:
-  1/2l mleka,5 kašika pirinča,3 kašike šećera, 1 vanila,100g suvog grožđa
-3 žumanca,3 kašike šećera ,1 mala kašičica oštrog brašna,1/2 l mleka
- 3 belanca ulupaj sa 3 kašike šećera,
- 2 pločice želatina
-50g suvog grožđa za posipanje,malo cimeta

Izrada:
U mleku skuvati oprani pirinač i kad je kuvan dodati šećer,vanil šećer i suvo grožđe.
Posebno umutiti žumanca i šećer,pa dodati oštro brašno ,naliti sa hladnim mlekom i
kuvati kao za šnenokle.
Belanca ulupati sa šećerom i izmešati ove tri smese u jednu .Dodati pločice želatina
koje smo natopili u vodi i koje su stajale 5 minuta.Ovako dobijenu masu sipati u
staklenu činiju ili odmah sipati u male staklene činije i ukrasiti sa suvim grožđem i
cimetom ako volite.Staviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.

Ovaj koh se  služi hladan i osvežavajući je.
Poreklo recepta-recept iz sveske moje svekrve 





Нема коментара:

Постави коментар