Potrebno:
-1 puter 125g,300g brašna T 400 meko,2 žumanca,80g prah šećera,na vrh noža
praška za pecivo,1 kašika kiselog mleka
-fil-400g očišćenih višanja,4 kašike šećera,1 vanil šećer,50g kokosa,prah šećer
za posipanje
Izrada:
Potrebno je umesiti puter,šećer,žumanca,prašak za pecivo,brašno i kiselo mleko.
Kad smo dobro izradili testo ostavimo ga 1/2 sata na hladno.Nakon toga odvojimo
malo testa za ukrasne trake ,a ostatak razvijemo i stavimo u kalup podmazan i
brašnom posut.Malo izbodemo viljuškom testo,pa stavljamo višnje koje smo
dobro ocedili.Višnje pospemo kristal šećerom,vanil šećerom i kokosovim brašnom.
Kad smo sve utrošili napravimo male rolnice testa i ukrasimo tart.Stavimo u zagrejanu
rernu da se peče na 200°C 15 minuta,a kasnije smanjimo na 170°Cjoš 15 minuta.
Testo odozgo mora ostati belo.Kad je pečeno posipamo sa prah šećerom i neka
se ohladi pa sečemo u trouglove.
Pravila sam prošle godine pitu sa višnjama i kokosom,pa sam ovaj tart sa
višnjama također dopunila kokosom.Predivno se slažu višnje i kokos.
Poreklo recepta-iz moje sveske
Нема коментара:
Постави коментар