Potrebno:
- 4-5 skuša,,ulje za pečenje
-za marinadu:1 dl masl.ulja,2 čena belog luka, so,biber,1/2 limunovog soka,
1 kašika seckanog peršunovog lista,origano
-nekoliko mladih krompira
prilog:blitva
Izrada:
Ribu očistiti,iseći i filete preliti marinadom pa držati u frižideru 1 sat vremena,
a nakon toga je staviti u tepsiju ili vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.Politi
uljem staviti i iseckane mlade krompiriće i peći u rerni dok ne porumene.
Posuti pršunovim lišćem i seckanim belim lukom,a na kraju preliti sa malo
limunovog soka.
Prilog :blitva izrađena štapnim mikserom
Najčešći način kako pravim ribu je u gril tiganju,pa je onda prelijem sa začinima
i marinadom.
Ovako uglavnom pravim kad sam u škripcu sa vremenom,jer je jednostavnije dok se
peče riba u rerni, pravite prilog i neku čorbicu.
Poreklo recepta-iz teta Teine sveske
Zapečena skuša i krompirići
Blitva(izrađena štapnim mikserom)
Riba servirana s blitvom
Нема коментара:
Постави коментар