петак, 24. јун 2016.

Pita od blitve i sira bez kora


Potrebno:
-4 jaja,1 pavlaka,150g sremskog sira,400g blitve,2 čena belog luka,1 dl kisele 
vode,na vrh noža praška za pecivo,1 dl mleka,so,biber,200g belog brašna,
100g kukuruznog brašna,ulje
-za posipanje-2 kašike suncokretovog semena,2 kašike susama,2 kašike
 lanenog semena
Izrada:
Umutiti u jednoj dubljoj činiji jaja,pavlaku,sir i dodati samo obarenu i iseckanu
blitvu.Zatim dodati iseckan beli luk,prašak za pecivo pomešan sa brašnom.Sve
 dobro izmešati pa dodati kiselu vodu,mleko,kukuruzno brašno,so,biber.Kad smo
 sve izmešali sipamo u nauljenu tepsiju.Odozgo posipamo laneno seme,susam,
suncokretovo seme i stavljamo da se peče u tepsiji na 180°C 30 min,a onda 
da se zapeče na 200°C 15 minuta.Kad je pečena izvadimo je iz rerne i malo
 prohlađenu sečemo na kocke.

Uz ovu pitu servirati jogurt,kiselo mleko ili dobru kiselu salatu od povrća.
Poreklo recepta-iz dodatka "Zdravlje"
Pred pečenje posuti zrnevljem
Zapečena pita
                                                  Isečena na kocke pred služenje

Нема коментара:

Постави коментар