среда, 25. мај 2016.

Šareni pire


Potrebno:
1 kg krompira,3 šargarepe,300g obarene blitve,2 čena belog luka,
so,biber,50g putera,1 dl mleka
Izrada:
Krompir oljuštimo,operemo i isečemo, pa stavimo da se kuva u slanoj vodi.
Šargarepu očistimo,operemo i u posebnoj činiji skuvamo da postane mekana.
Blitvu obarimo i ostavimo da se ocedi.
Kad je sve kuvano,krompir ocediti i izraditi mikserom,uz dodatak toplog
mleka,i kockice putera.Izrađen krompir podelimo na tri dela.Jedan ostaje
beo a to je čisti krompir pire,u drugi pomešamo izrađenu šargarepu ,dodamo
so i biber.U treći deo dodamo izrađenu blitvu(najbolje štapnim mikserom) ,
pa je začinimo sa soli,biberom i seckanim belim lukom.
U činiju stavljamo po kašiku svakog pirea naizmenično,sve dok ne utrošimo
sva tri pirea. Ukrasimo sa seckanim mladim crnim lukom i kockicama cvekle.

Ovaj prilog je lep i dekorativan u činiji, a služimo ga uz pečenje,pohovano
 ili dinstano meso.
Poreklo recepta-iz moje sveske recepata







Нема коментара:

Постави коментар