Potrebno:
7-8 šnicli ćurećeg belog mesa,1 kuvani krompir,4 šampinjona veća,1 kiseli
krastavčić,1 crvena pečena paprika,2 čena belog luka,2 kašike maslinovog
ulja,so,biber,malo seckanog peršunovog lista
-ulje za prženje,hlebne mrvice,2 jaja,brašno
Izrada:
Od ćurećeg belog mesa treba iseći 7-8 šnicli.Blago ih izlupati čekićem,posoliti i
neka stoje dok ne pripremimo fil.
Pečenu papriku oljuštiti i očistiti od semena,pa iseći na kockice.Kuvani krompir
isto iseći na kockice.Posebno izdinstati sitno sečene šampinjone na ulju i dodati
iseckan beli luk.Posebno iseckati na kockice malo slanine ili šunke.Sve to pomešati,
posoliti i dodati bibera a na kraju dodati i malo seckanog peršunovog lista.
Na svaku šniclu staviti fila i zamotati u rolnicu pa čačkalicom zatvoriti uz duž šnicle.
U tiganju pripremiti masnoću.Posebno svaku rolnicu uvaljati u brašno,izlupana jaja
pa u hlebne mrvice.Tako pripremljene rolnice peći na vreloj masnoći kratko,jer su
tanke i fil u njima je već pripremljen.Kad smo sve ispohovali ,možemo poslužiti
jako ukusne rolnice sa prilozima od krompira,šargarepe,barenog povrća i slično.
Ove rolnice su izuzetne za posluženje.Lepo izgledaju i jako su ukusne ,a relativno
brzo ih možemo napraviti.
Poreklo recepta-iz tetka Sekine sveske
Blago izlupane šnicle
Rolnice pripremljene za pohovanje
Rolnice uz prilog
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
ОдговориИзбришиAn Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.