Potrebno:
6 kuvanih jaja,1,kašika maslinovog ulja,sok od 1/2 limuna,1 kašika
kisele pavlake,1 kašika kapari,1 sardina iz konzerve,2 kašike senfa,so,biber
Izrada:
Skuvana jaja ogulimo i razrežemo po dužini na pola.Žumanca izvadimo
i stavljamo u činiju u kojoj ćemo ih propasirati na cediljku.Belanca ostavimo
na tacni do punjenja.
U ispasirana žumanca dodamo maslinovo ulje,senf,sok od limuna,kapare koje
smo iseckali na sitnije,iseckanu sardinu ,kiselu pavlaku ,so,biber i sve to dobro
promešamo .Ako je masa gusta dodati samo još malo ulja.Ovim filom punimo
belanca ,a pošto smo iskoristili pola limuna od te korice izrežemo tanke krugove
koje prepolovimo i služe nam za drškice,pa su punjena jaja poput korpica.
Ukrasimo paradajzom i pešunovim lišćem.
Na ovaj način možemo utrošiti jaja koja su nam ostala posle Uskrsa, a i za
neka druga slavlja.
Poreklo recepta-iz moje sveske recepata
Divna su! ♥ Punjena jaja obožavam!
ОдговориИзбришиHvala ti Gago.I ja isto volim punjena više od običnih kuvanih.:)
Избриши