среда, 4. мај 2016.

Punjena jaja



Potrebno:
6 kuvanih jaja,1,kašika maslinovog ulja,sok od 1/2 limuna,1 kašika
 kisele pavlake,1 kašika kapari,1 sardina iz konzerve,2 kašike senfa,so,biber

Izrada:
Skuvana jaja ogulimo i razrežemo po dužini na pola.Žumanca izvadimo
i stavljamo u činiju u kojoj ćemo ih propasirati na cediljku.Belanca ostavimo
 na tacni do punjenja.
U ispasirana žumanca dodamo maslinovo ulje,senf,sok od limuna,kapare koje
smo iseckali na sitnije,iseckanu sardinu ,kiselu pavlaku ,so,biber i sve to dobro
promešamo .Ako je masa gusta dodati samo još malo ulja.Ovim filom punimo
 belanca ,a pošto smo iskoristili pola limuna od te korice izrežemo tanke krugove
koje prepolovimo i služe nam za drškice,pa su punjena jaja poput korpica.
Ukrasimo paradajzom i pešunovim lišćem.

Na ovaj način možemo utrošiti jaja koja su nam ostala posle Uskrsa,  a  i za
neka druga slavlja.

Poreklo recepta-iz moje sveske recepata












2 коментара: