петак, 11. децембар 2015.

Pita sa pečurkama


Potrebno:
400g pečurki,1 glavica crnog luka,3 čena belog luka,2 kašike ulja,4 jaja,1 kisela
 pavlaka(2 dl) ,2 dl jogurta,1/2 dl ulja,12 kašika brašna,2 kašike kukuruznog 
brašna,1/2 praška za pecivo,so,biber,kašiku seckanog peršunovog lista

Izrada:
Na 2 kašike ulja propržimo seckani crni luk(smanjiti ringlu),pa ka kraju dodati
 seckani beli luk i seckane pečurke.Dinstamo dok ne ispari tečnost iz pečurki.
Posolimo i dodamo biber po želji.Ostavimo da se ohlade.
U jednoj činiji uklupamo jaja,dodamo malo soli,jogurt,pavlaku,ulje i sve to dobro
 promešamo, a nakon toga dodamo brašno belo sa praškom za pecivo i kukuruzno
 brašno i to sve opet promešamo i još dodamo seckani peršunov list.
Na kraju ohlađene pečurke umešamo sa prethodnom masom i izlijemo u tepsiju
(srednje veličine) koju smo pre toga premazali uljem.Pečemo u zagrejanoj rerni
na 200°C 15 minuta,pa smanjimo na 180°C 30 minuta.Kad je pečeno izvaditi iz 
rerne i malo samo da se ohladi,pa seći u kocke.

Poreklo recepta-tetka Sekin recept iz NS






Нема коментара:

Постави коментар