Potrebno:
1 kg belog krompira,400g mešanog mlevenog mesa(junetina i svinjetina),
1 glavica crnog luka, 2 kašike ulja.1 jaje ,so biber,
preliv:3 jaja,1/2 l mleka
Izrada:
Glavicu crnog luka izdinstati na ulju i dodati mleveno meso ,so i biber i to sve
zajedno još izdinstati .Ostaviti da se ohladi,pa tek u ohlađeno dodati
1 jaje i izmešati.Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kolutove.Na pouljenu tepsiju
poslagati pola kolutova krompira i posoliti odozgo,a na to staviti masu i rasporediti
mleveno meso.Na ovu masu ponovo staviti krompire i malo posoliti .Kad
smo poslagali umutimo jaja i dodamo mleko pa prelijemo odozgo krompir u tepsiji.
Stavimo peći na 200°C 30 min, a posle pojačamo na 220°C još 15 min.Kad
krompir sa jajima dobije rumenilo, gotova je musaka.
Poreklo recepta-iza nanine sveske
Musaka i salata od cvekle
Нема коментара:
Постави коментар