среда, 9. децембар 2015.

Faširane šnicle sa čušpajzom od praziluka



Potrebno:
600g mešanog mlevenog mesa(svinjetina i junetina),1/2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,1 jaje,so,biber,pola male kašičice aleve paprike,brašno,2
kašike hlebnih mrvica,mast ili ulje za prženje

Izrada:
Meso dobro izradimo viljuškom i dodamo jaje,sitno seckani crni i beli luk,so,
biber,aleve paprike i sve to još dobro umesimo rukama.U jednu manju činiju
 stavimo brašna pomešamo sa hlebnim mrvicama(prezlama) i pravimo najpre
 kugle od mesa dodajući na dlanove mešavinu brašna i prezli i dlanovima
spljoštimo malo te kugle da bi bile malo pljosnate pa ostavimo koji minuta da
 se odmaraju.Na vrućoj masnoći(mast ili ulje) pečemo šnicle ,pa kasnije kad ih
okrenemo na drugu stranu smanjimo ringlu.Pečemo da dobiju lepu smeđkastu
 boju sa obe strane.Kad su gotove serviramo uz šnicle prilog :čušpajz od praziluka
(na blogu objavljen * recept 29.01.2015*.) i dodamo po želji sitno seckanu ljutu
papričicu.
Poreklo recepta-iz moje sveske

Нема коментара:

Постави коментар