субота, 5. децембар 2015.

Šarene štangle


Potrebno:
-za testo-70g putera,120g šećera,3 jaja,90g brašna
-za fil:12 kašika šećera,4 kašike vode,15 kašika mlevenih oraha,
3 rebra čokolade,100g putera
Izrada:
Umutiti puter i šećer,pa dodati žumanca i brašno.Kad se to umuti dodati čvrsto natučen
 sneg od belanaca.To polako izmešati samo varjačom i staviti u podmazanu manju
tepsiju i brašnom posutu.Peći u zagrejanoj rerni 200°C 10 minuta, a posle smanjiti  na
 170°C 15 minuta.Probati čačkalicom ,ako ništa ne ostaje pečeno je testo.

Dok se kolač peče pravimo fil:U  manjoj činiji otopimo šećer sa vodom i dodamo 
čokoladu da se istopi,pa onda  samlevene orahe ,promešamo da prokuvaju.Skinemo 
sa ringle i  samo  malo da se  fil prohladi , dodamo puter i dobro izmešamo.Namažemo
 na pečeno testo,ne mora da ravnamo mnogo jer je interesnatniji fil što je neravan 
odozgo.Ostavimo da se ohladi i sutradan sečemo u kocke ili štangle.

Poreklo recepta:-iz nanine sveske( jednostavne i lepe starinske štangle, ne mnogo
 zahtevne,brzo ih  umesimo)





Нема коментара:

Постави коментар