уторак, 19. јул 2016.

Kiflice sa sirom i blitvom


Potrebno:
-za testo:600g brašna,150g putera,1 dl ulja,1 jaje,2 dl jogurta, 1 kašičica 
praška za pecivo,malo soli
-za fil:200g sira(može fete),200g blitve,so,biber,
1 jaje za premaz,kašika susama

Izrada:
Najpre izradimo puter,jaje  sa malo brašna.Onda dodamo ulje ,jogurt pa
dodajemo brašno sa praškom za pecivo i dobro umesimo.Kad je testo lepo
mešeno ostavimo 10-tak minuta da odmara.Nakon tog vremena razvijemo
testo oklagijom po brašnom posutoj podlozi i isečemo na kvadrate.Svaki
kvadrat zasečemo četiri puta  i filujemo .
Fil:
Blitvu samo obarimo,pa dobro ocedimo iseckamo,dodamo čen belog luka
i pomešamo sa izgnječenim sirom i pospemo biberom i malo soli.
Kad smo naneli fil( kafena kašičica fila) motamo kiflicu dijagonalno i
stavljamo u tepsiju obloženu pek papirom.
Tako savijene i filovane kiflice premažemo izrađenim jajetom i pospemo
malo semenki susama.Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta.

Tople kiflice serviramo uz kiselo mleko ili grčku salatu. 

Poreklo recepta-divan recept iz Turske, blog Sultan Cahide

















Нема коментара:

Постави коментар