четвртак, 28. јул 2016.

Oslić u belom sosu






Potrebno:
700g fileta oslića.kašika začina za ribu,4 kašike brašna, 2dl pavlake za 
kuvanje,1 kisela pavlaka,50ml belog vina,3 manja lovorova lista,kašiku 
sekanog peršunovog lista,so,biber,ulje za prženje,1/2 limunovog soka ,
1/2 limuna sečenog na režnjeve

Izrada:
Filete oslića posolimo,prelijemo malo limunovim sokom i pospemo začinima
 koje imamo za ribu.Ostavimo tako15 minuta,a nakon toga uvijemo filete u
 kuhinjski papir da pokupi vodu.
Tako malo posušene stavljamo u brašno i na vrelom ulju zapečemo sa obe strane.
Ostavimo na papirnim salvetama da upije masnoću.
U manjoj činiji ulupamo malom ručnom žicom pavlaku,vino i pavlaku za kuvanje,
dodamo so i biber.
Pola oceđenih i pečenih fileta oslića stavljamo u jena staklenu činiju,preko njih lovorov
list i 1/2 seckanog peršunovog lista,pa sipamo polovinu mase sa pavlakom,nakon toga
drugu polovinu fileta slažemo,posipamo i njih sa masom od pavleke.Odozgo pospemo
ostatkom pešunovog lista.
Stavimo u rernu 20 minuta da se peče na 200 °C.
Služimo tek malo prohlađeno uz kuvani krompir,krastavce i naseckani limun.

Divan lagan ručak ili večera.
Poreklo recepta-iz tetka Sekine sveske



2 коментара:

  1. Анониман31. јул 2016. 01:48

    Volim da jedem ribu ali nisam je nikad spremala sa ovako obilnim sosom. Svakako mi odmah pade na pamet i kuvan krompir uz to. Jako lepo izgleda

    ОдговориИзбриши