Potrebno:
1 kašika ulja ili masti,1 kašika brašna,1 kašika kima,1,3 l vode,
1 kašičica aleve paprike,1 jaje,kašika seckanog peršunovog lista,
so,biber, 1 kašika mleka ili vode,3 kriške hleba
Izrada:
Na ulju ili masti propržimo brašno,pa smanjimo i dodamo kim,također uz
mešanje varjačom malo propržimo i na to dodamo alevu papriku koju vrlo
malo propržimo.Dodamo litar i 3 dl vode i neka kuva 10-tak minuta.Na
kraju dodamo izrađeno jaje sa kašikom mleka ili vode ali sklanjamo sa ringle i
promešamo pa vratimo.Još dodamo so,biber i seckani peršunov list i skidamo sa
ringle jer je čorbica već gotova.
Posebno priredimo tri šnite hleba,iseckamo ih na kockice i 10-tak minuta
propečemo u rerni.
Serviramo prepečene kockice hleba u posebnoj činiji kako bi pre sipanja
kim čorbe mogao svako da uzme u tanjir koliko želi gustu čorbu.
Poreklo recepta-starinski recept iz bakine sveske
Нема коментара:
Постави коментар