Potrebno:
4-5 telećih kotleta,2 glavice crnog luka,3 šargarepe,3 krompira ,1 paprika,
5 šampinjona,2 tikvice,so,biber,2 lista lovora,prstohvat origana,1 kašika
seckanog peršunovog lista
Izrada:
Kotleta uzmemo koliko nam treba po osobi,Posolimo i pospemo biberom,pa neka
stoji desetak minuta.Crni luk iseckamo na kockice i sipamo u šerpu sa dubljim dnom.
Na luk ,stavljamo očišćenu i iseckanu šargarepu na štapiće.Na ovu masu poredamo
koltlete.Preko njih naseckamo krompir na krupnije kocke,dodamo šampinjone iseckane
na četvrtine,papriku na kockice,tikvicu na kockice i listove lovora pa sve to pokrijemo
poklopcem da se kuva u vlastitom soku (i povrće i koltleti).Smanjimo temperaturu i
neka se krčka.Pred kraj dodamo origana i seckanog peršuna , soli i bibera ako je potrebno.
Kad je gotovo serviramo uz pečenu papriku ili paradajz salatu.
Ovo jelo je izuzetno jer nema dodavanja masnoće,kuvaju se koltleti u soku od povrća.
Poreklo recepta-iz mamine sveske
Нема коментара:
Постави коментар