Potrebno:
5-6 šampinjona,5-6 krompira,5-6 šnicli od ćurećeg belog,so
4 kašike susama,2 jaja,malo brašna za pohovanje,ulje za prženje
Izrada:
Najpre susam malo prepržiti u šerpici samo da promeni boju.Nakon toga
ćureće šnicle koje smo posolili uvaljamo u brašno pa u umućena jaja i u
susam koji nismo prepržili.Stavimo na ulje vrelo i kratko ih ispržimo ,
pogotovu ako su tanke.Susam treba da dobije zlatno žutu boju.Kad smo
ispržili šnicle stavimo šampinjone na prženje,a njih kad su gotove pospemo
sa soli i ranije isprženim susamom.Tu masnoću procedimo i na kraju pržimo
krompiriće.Kad su gotovi posolimo ih i pospemo pečenim susamom.
Služimo uz neku salatu.
Poreklo recepta-iz moje sveske zdravih recepata
Нема коментара:
Постави коментар