Potrebno:
-8 sardelica(ostale su mi od sardela u saftu) a mogu da posluže i sardine
iz konzerve,2 čena belog luka,1 manja glavica crnog luka,60 g putera
(ako pravimo posno izostavimo puter),1 kašika peršunovog lista,so,biber,
1/2 soka limuna,na vrh kašičice aleve paprike,
-za posuti kašika iseckanog vlašca,kašika samlevenih pečenih badema
Izrada:
Pošto mi je ostalo sardela u saftu,napravila sam od njih namaz .Treba od
sardela odstraniti kost i izgnječiti sardele,dodati iseckan crni luk na sitne
kockice,beli luk na sitno isečen.Puter dodajemo ako nije posno i izmešamo,
ako jeste dodamo masl.ulja.so,biber,sok od limuna, alevu papriku i sve to
dobro promešamo i stavimo u činiju sa poklopcem da se hladi.
Odozgo posuti samlevenim bademom i seckanim vlašcem.
Služiti kao namaz na hleb ili fil za slane palačinke.
Poreklo recepta-iz moje sveske zdravih recepata
Namaz posut seckanim vlašcem
Namaz na hlebu
Namaz,masline,kapari...
Namaz u zatvorenoj činiji
Ovu paštetu obožavam! ♥ Pravim razne varijante i uvek je super.. Kad pravim od sardina samo nju ručam, uz prepečen hleb i malo vina ;)
ОдговориИзбришиI ja ovo volim,pa još paradajz! :)
Избриши