субота, 16. април 2016.

Zelena prolećna čorba


Potrebno:
2 struka,spanaća,2 struka blitve,1 struk mlade koprive,1 /2 brokolija,
1/2 veze peršunovog lista,1 crni luk,2 kašike ulja,so,biber,1,5 l vode,2čena
belog luka,1 kašika brašna,1/2 kisele pavlake,1 dl pavlake za kuvanje,na
 vrh noža ljute aleve paprike,prstohvat origana

Izrada:
Na ulju ispržimo sitno isečen crni luk,pa onda iseckan beli luk a posle dodamo
 malo vode i oprano povrće.
To kuvamo 10-tak minuta da omekša,dodamo i ostalu količinu vode.Kad je
 omekšalo povrće,šupljom kašikom povadimo iz tekućine i u jednoj činiji
 ispasiramo zeleno povrće ili blenderom usitnimo.Tekućinu u kojoj smo kuvali
ne skidamo sa ringle,nego u nju dodamo ispasirano zeleno povrće i neka
prokuva.Zatim dodamo so,biber, ljutu alevu papriku,prstohvat origana.
Posebno u malo hladne vode umutimo brašno,dodamo pavlaku i sve dobro
promešamo u zelenoj čorbi.Pred kraj dodamo pavlaku za kuvanje.

Poreklo recepta:iz moje sveske zdravih recepata

Ova prolećna čorbica puna je  gvožđa i vitamina, izuzetno je gusta i ukusna,
a sad je pravi trenutak da je pravimo od mladog zeleniša.




Нема коментара:

Постави коментар