Potrebno:
1kg sardela,1,5 dl maslinovog ulja,1dl belog vina,2 koluta limuna,so,biber,
kašikaperšunovog lista,seckani ruzmarin,4 čena belog luka,kašičica limunovog
soka,kašičica sitno iseckanog ruzmarina,3 kašike hlebnih mrvica,voda
prilog:kuvani krompir i blitva
Izrada:
Očistimo sardele,operemo i neka se dobro ocede. U manjoj činiji pomešamo
seckani luk,hlebne mrvice,sok od limuna,malo sitno iseckanog ruzmarina,
seckani peršunov list,malo maslinovog ulja.Sve to dobro izmešamo .Izmerimo
maslinovo ulje,dodamo belo vino i sipamo malo da pokrije dno šerpe u kojoj
kuvamo.Složimo sardele,posolimo i pospemo biberom pa onda odozgo pospemo
sa mešavinom koju smo napravili od začina i mrvica.Opet složimo sardele pa
odozgo mešavinu i sve dok ne utrošimo sardele.Odozgo sipamo mešavinu ulja
i belog vina i vode tek toliko da pokrije sardele i kolutove limuna.Poklopimo
šerpu i uključimo ringlu .Kad provri smanjimo i neka se kuva lagano 15minuta.
Nakon tog vremena sardele su gotove,saft se zgusnuo i ostavimo sa strane na
toplom.Služimo uz kuvani krompir i blitvu.
Poreklo recepta-recept gospođe Zoilo sa Coolinarike-(izvrsni recepti)
Meni se svideo ovaj posni recept,zdrav i ukusan.Pravim ga često i evo da ga
podelim sa vama.
Sardele posute mešavinom začina i hlebnim mrvicama
Sardele se kuvaju prelivene masl.uljem i belim vinom,malo vode
Sardele,kuvani krompir i blitva preliveni saftom
Нема коментара:
Постави коментар