Potrebno:
1/2 kg šargarepe,1kockica od 50g margarina ili putera,1 kockica šećera,
1/2 kašičice soli,1 kašika seckanog peršunovog lista,2 kašike kukuruznog
brašna
Izrada:
Šargarepu očistiti,oprati i skuvati u slanoj vodi.Skuvanu šargarepu iseći na
štapiće i propržiti na jakoj temperaturi na margainu ili puteru,dodati šećer
i posoliti.Mešati lagano varjačom i pred kraj kad se lepo zapeklo,dodati
kukuruzno brašno i peršunov list pa sve dobro promešati i skloniti sa ringle.
Služiti kao prilog uz piletinu,ćuretinu i ribu(ja sam ovaj put dodala uz ribu).
Poreklo recepta-recept moje divne komšinice (sećanje na teta Teju)
Riba i prilozi:sote od šargarepe,(tikvice i šampinjoni
sa gril tiganja)
Baš je dobar sote. Probaću ga :)
ОдговориИзбришиHvala!Ovo je blag prilog uz meso! :)
Избриши