недеља, 17. април 2016.

Sote od šargarepe


Potrebno:
1/2 kg šargarepe,1kockica od 50g margarina ili putera,1 kockica šećera,
1/2 kašičice soli,1 kašika seckanog peršunovog lista,2 kašike kukuruznog
 brašna

Izrada:
Šargarepu očistiti,oprati i skuvati u slanoj vodi.Skuvanu šargarepu iseći na
 štapiće i propržiti na jakoj temperaturi na margainu ili puteru,dodati šećer
i posoliti.Mešati lagano varjačom i pred kraj kad se lepo zapeklo,dodati
kukuruzno brašno i peršunov list pa sve dobro promešati i skloniti sa ringle.

Služiti kao prilog uz piletinu,ćuretinu i ribu(ja sam ovaj put dodala uz ribu).

Poreklo recepta-recept moje divne komšinice (sećanje na teta Teju)



Riba i prilozi:sote od šargarepe,(tikvice i šampinjoni
sa gril tiganja)


2 коментара: