среда, 20. април 2016.

Rokoko šnite


Potrebno:
-ta testo:6 žumanaca,6 kašika šećera,5 kašika brašna,1 kašika kakao praha,
6 belanaca
-za fil: 150g mlevenih oraha,4 kašike mleka vrelog,1 kesica vanil šećera,na vrh
 noža mlevenog karanfilića ili 1 kašičica ruma,150g prah šećera,125g putera
-za glazuru:2 rebra čokolade,50g putera
-2 rebra-na krupno narendati čokoladu

 Izrada:
Testo:umutiti žumanca sa šećerom,pa dodati brašno pomešano sa kakao prahom.
Kad smo sve dobro umutili dodati dobro ulupana belanca i polako varjačom
izmešati.Sipati u tepsiju srednje veličine(obloženu pek papirom).Peći u zagrejanoj
 rerni na 200 °C i odmah smanjiti na 180 °C pa peći 25 minuta.Kad je pečeno 
ostavimo da se dobro ohladi pa istresemo na podlogu gde ćemo moći da 
skinemo pek papir i presečemo testo oštrim nožem.Donji deo stavljamo u 
tepsiju  i mažemo filom.
Fil:mlevene orahe pofurimo sa vrelim mlekom,dodamo prah šećer,vanil šećer,
mleveni karanfilić ili rum.Ostavimo da se ohladi pa u ohlađeno dodamo umućeni 
puter i kad smo dobro izradili fil nafilujemo kolač.Stavimo drugu polovinu testa i 
pravimo glazuru.
Glazura: u rastopljenu čokoladu na pari dodamo puter i pažljivo prelivamo kolač.
Kad se malo glazura ohladila naribamo krupno čokoladu po celom kolaču.
Ostavimo na hladno i sutradan sečemo u šnite.

Poreklo recepta-starinski kolač iz mamine sveske







Нема коментара:

Постави коментар