Potrebno:
1/2 kg zelene boranije(sad iz zamrzivača dok ne bude sveže),1glavica
crnog luka,3 čena belog luka,1 šargarepa,malo korena peršuna,1 kašika
iseckane mirođije,so,biber,na vrh noža ljute aleve paprike,kašika seckanog
peršunovog lista,1 kašika brašna
Izrada:
Boraniju isečenu na kraće stavimo u dublju šerpu,dodamo seckani crni luk
na kockice,očišćenu i opranu šargarepu iseckanu na štapiće dužine kao što
smo sekli boraniju.Nalijemo vodom da dobro prekrije sve ,dodamo korenčić
peršuna,so,biber i stavimo da se kuva poklopljeno.Kad provri smanjimo i
malo kasnije dodamo seckani beli luk,seckanu mirođiju i malo ljute aleve
paprike.Kad je omekšala boranija,dodamo pred kraj u malo vode umućeno
brašno i promešamo varjačom samo da provri i na samom kraju dodamo
seckani peršun.
Ovaj čušpajz može biti prilog uz ćuretinu,piletinu,prasetinu ,jagnjeztinu može ustvari
uz svako meso( pečeno,pohovano,kuvano ili grilovano).
Poreklo recepta-iz mamine sveske- čušpajzi
Ovo bih uvek mogla, pogotovo što je od zelene "olovka" boranije ♥ Nju najviše volim, žutu i šarenu manje..
ОдговориИзбришиJa volim sve tri,ali svaku pravim na drugačiji način!Pozdrav :)
Избриши