Potrebno:
-za korice:2 x (4 jaja,4 kašike šećera,1 kašika kakaoa, 1 štangla naribane
čokolade,4 kašike mlevenih oraha,2 kašike brašna sa 1/4 praška za pecivo,
1 kašika ulja)
-za fil:4 jaja,150g crne čokolade,100g mlečne čokolade,200g putera ,150g
prah šećera
-2 rebra čokolade za kuvanje,2 rebro rendana
-1 šlag
Izrada:
Za prvu koricu ulupamo mikeserom žumanca,dodamo šećer,ulje,kakao,izribanu
čokoladu,mlevene orahe i sve lepo izradimo.Posebno ulupamo belanca čvrsto
i dodamo u prethodnu masu mešajući samo varjačom.Sipamo u tepsiju koju
smo obložili pek papirom i stavljamo u zagrejanu rernu na 200 °C i pečemo
35min.Pred kraj 5 min smanjimo na 170 °C.Tako isto ispečemo i
drugu koricu i ostavimo da se ohlade.Kad se ohlade skinemo pek papir i
podelimo pečene kore na 2 dela uzdužno,pa dobijemo četiri korice za
filovanje.
Fil:
Jaja stavimo u činiju u kojoj kuvamo na pari.dodamo prah šećer i mešamo.
Ubrzo dodamo isitnjenu crnu čokoladu za kuvanje i mlečnu i sve to zajedno
kuvamo dok se ne zgusne masa.Kad je kuvano ostavimo da se ohladi pa u
hladno dodamo izrađen puter.
Filovanje:
Svaku koricu najpre natopimo malo sa nekoliko kašičica mleka hladnog,
pomešanog sa vanil šećerom.
U maloj činiji na pari posebno otopimo dva rebra čokolade za kuvanje i sa
tom masom premažemo svaku koru.
Nakon toga nanosimo fil na tri korice i okolo.Samo gornja korica treba da
bude namazana samo sa čokoladom i odozgo izrendana čokolada.
Okolo možemo ukrasiti šlagom,ja sam malo pomešala topljene čokolade da
bude krem boja a ne bela.
Divna, klasična torta, sa njom nema greške! Ovakvu volim! ♥
ОдговориИзбришиHvala Gago,čokoladna klasika uvek je omiljena. :)
Избриши