Potrebno:
1 kg krompira(približno jednakih),sitno seckane slanine,glavica luka,so
Izrada:
Operemo krompir sa korom i posušimo ga,pa isečemo na police.Stavimo u tepsiju,
slažući jedan do drugog i posolimo svaku polovinu.Nakon toga stavimo po jedan
komadić slanine i sve zajedno stavimo u rernu.Pečemo na 200 °C oko 1 sat a pred
kraj pojačamo na 220 °C kako bi se police zapekle i dobile rumenu boju i reš koricu.
Kad je pečen ,oljuštimo donju koricu i jedemo divno pečen krompir.Uz njega
najbolje ide salata od crnog luka ili kupusa,a lepo je dodati sira i kajmaka.
Poreklo recepta-još jedan starinski recept koji se uglavnom pripremao za večeru
u zimskim mesecima
Obožavam! ♥ Volim i kada se krompir malo pospe kimom.. Na žalost, ne setim se da pravim :(
ОдговориИзбришиNajjednostavnije stvari su najbolje!
ОдговориИзбриши