Potrebno:
1/2 kg kora tankih,400g sira,2 veze blitve,4 jaja,1,5 kisela pavlaka,2 kašike
kukuruznog brašna,so,biber,ulje
Izrada:
Uljem namažemo dužu tepsiju i stavimo 2 kore celom dužinom i širinom,kako
bi posle uvijali ceo rolat.
Pošto ima 14 kora ,ostane još 12 i to nam služi za filovanje.Tri sam filovala sa
sirom a tri sa blitvom,tako da utrošimo sve kore,stavljamo po dve.
I fil: Umutimo 2 jaja,kiselu pavlaku,dodamo sira 300g,so i kašiku ulja.
II fil:Operemo i obarimo samo jedan ,minut blitvu.Ocedimo i iseckamo je .
Umutimo 2 jaja,dodamo 100g sira,2 kašike kukuruznog brašna,so,biber i kašiku
ulja.Uzmemo najpre jednu koru i malo namažemo uljem,pa stavimo drugu koru
i nanesemo 1/3 fila od sira i uvijemo u mali rolat.Onda uzmemo opet jednu koru
namažemo uljem i stavimo drugu koru pa nanesemo fil od sira i blitve 1/3 i
savijemo u drugi rolat.Stavljamo pored a posle jedan na drugi, tako dok ne utrošimo
sve rolate.koje stavimo na one dve kore na početku što smo odvojili i uvijemo sve
kore u jedan rolat.Namažemo odozgo još sa uljem i okolo pa stavimo da se peče u
rernu.Uključimo na 180 °C i pečemo 1 sat.Pred kraj možemo staviti alu foliju da
ne potamni previše ali da bude lepo pečen .
Poreklo recepta: recept iz moje sveske,ovako pravim rolat sa makom ,pa sam
htela da naopravim i ovaj slani na sličan način.Nadam se da će Vam se svideti.
Нема коментара:
Постави коментар