Potrebno:
4 kašičice izribanog đumbira,8 dl vode,nekoliko listova nane
Izrada:
Obično kupimo jedan koren đumbira koji nam može duže stajati u frižideru.
Očistimo jedan deo đumbira 2-3cm i izrendamo pa u kipuću vodu stavimo i neka
kuva oko 2 minuta.Treba da odstoji 10-tak minuta ,pa ga onda procedimo.Pijemo
ga bez šećera jer je mnogo delotvorniji.Možemo u kuvanje čaja dodati i po koji
rasečeni suvi šipak ali i ne mora jer je on dovoljno aromatičan ali možemo dodati
i koji listić sveže nane.
Čaj od đumbira:
- čisti organizam od toksina,
-vraća vitalnost organizmu,
-jača imunitet i prevencija prehlade,
-antioksidans,smanjuje holesterol
-pozitivno deluje na zglobove,protiv artritisa
Poreklo recepta-znamo da je đumbir tropska začinska biljka,dosta je zastupljena
i u kuhinji istočne Azije, a kod nas je sve češća u kuvanju osvežavajućih i lekovitih
čajeva i jela
Djumbir i limun i med to je anš napitak zimi. I zdravi smo :)
ОдговориИзбриши