понедељак, 22. јун 2015.

Krompir čorba


Potrebno:
2 kašike ulja ,1 kašičica aleve paprike,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 šargarepe, 1 celi čen belog luka,1/2 paprike,1/2 paradajza,1 mali koren peršuna,1 kašika mirođije,1 kašika peršunovog lista,so,biber
Izrada:
Na ulju ispržimo alevu papriku i crni luk ,očišćen  pa presečen na polovinu.Dodamo očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutiće i krompir na četvrtine.Sve to malo na masnoći prodinstamo i ubrzo dodamo 2 l vode,koren peršuna,paradajz,papriku,so,biber i pustimo da kuva.Kad je krompir malo omekšao dodamo mirođiju i neka još kuva.Pred kraj kad su šargarepa i krompir kuvani dodamo  seckani list peršuna i čorba je gotova.
Recept-stari recept iz moje sveske

2 коментара: