1 kg jagnjetine(od plećke ili od vrata),3 šargarepe,1 crni luk,1 koren peršuna,1 čen belog luka,2 lista lovora,6 zrna bibera,
-da se začini čorba-1 kisela pavlaka,2 jaja,1 kašičica brašna,1 kašika iseckanog peršunovog lista
Izrada:
U većem loncu 6 litara kuvamo čorbu.Jagnjetinu sa kostima isečemo na manje komadiće , pa dodajemo crni luk iseckan na sitne kockice, očišćenu šargarepu dodati iseckanu na kolutiće,očišćen koren peršuna u celom,čen belog luka listove lovora,biber u zrnu i kašiku soli.To sve zalijemo sa 5 litara hladne vode,poklopimo i kuvamo.
Kad je meso kuvano pripremamo začin za čorbu.Kiselu pavlaku umutimo sa jajima i kašičicom brašna pa pomerimo lonac sa čorbom sa ringle i sipamo ovu masu da začinimo čorbu.Čorba više ne sme da vri jer će se opariti ,a ovako će biti lepo začinjena.Na kraju dodamo iseckan peršun.Po želji kod seviranja može svako još u tanjir dodati kašičicu sirćeta ako želi kiseliju čorbu.
Poreklo recepta-iz sveske moje svekrve
Нема коментара:
Постави коментар