Potrebno:
2kg većih tikvica(koje su narasle velike i bele boje),1 dcl sirćeta od jabuke,1 glavica crnog luka,2 kašike ulja, 1-2 čena belog luka,2 dcl mleka 2 jaja,so, 1 kašičica aleve paprike,kašika iseckanog peršunovog lista
Izrada:
Oguliti tikvice i očisiti sredinu pa izrendati kao jabuke.To ostaviti u jednoj činiji ,pa posoliti i dodati sirće , promešati i neka odstoji.
Glavicu crnog luka iseckati na sitno i izdinstati blago samo da postane staklast na 2 kašike ulja,dodati iseckani beli luk i oceđene tikvice da ne budu vodene,pa dinstati na blagoj temperaturi i mešati da omekšaju.Kad su omekšale,znači pred kraj dodati 2 dcl mleka i jaja razmućena i sve dodati u čušpajz .Izmešati dobro,dodati alevu papriku i peršunov list i brzo skinuti sa ringle da se ne opari.Ovaj čušpajz je lep prilog svakom mesu ,jer je kiselkast i prija u ove tople dane.
Poreklo recepta- iz stare sveske moje svekrve
Нема коментара:
Постави коментар