петак, 10. март 2017.

Čokoladni komisbrot


Potrebno:
*za testo:4 žumanca,70g mlevenih oraha,100g putera,
140g šećera,60g brašna,70g ribane čokolade za kuvanje,
prstohvat soli,sneg od 4 belanca
*glazura:120g čokolade za kuvanje,1 kašika ulja
*za ukrašavanje:1 štangla bele čokolade
Izrada:
Izraditi puter i šećer pa dodati žumanca i to dobro
 izraditi mikserom.U tu masu dodati ribanu čokoladu
i izmešati,pa onda dodati mlevene orahe i brašno i to dobro
izmešati.Na kraju u drugoj činiji ulupamo sneg od belanaca
i pomešamo,samo što treba varjačom mešati ovu masu.Kad
smo izmešali sipamo u dobro namazan rebrasti pleh i posut
 brašnom.Stavimo u zagrejanu rernu na 180 °C i pečemo
10 minuta a posle na tihoj temperaturi na 150 °C oko 30
 minuta.Pečen kolač izvaditi iz rerne i neka se malo ohladi
 a onda ga izvaditi iz modle.
Otopiti čokoladu i dodati malo zagrejanog ulja pa dobro 
umutitikašikom i preliti ravnomerno po kolaču.Kad se 
ohladi ,ukrasitisa rendanom belom čokoladom i seći 
na šnite.

Kolač je lep i ukusan i nije mnogo sladak,.pa je upravo
 za sve one koji ne vole mnogo slatko .
Poreklo recepta:sećanje na Ljilju Balotić(recept iz
 njene sveske)











Нема коментара:

Постави коментар