Potrebno
*7-8 krompira,2 kašike seckanog peršunovog lista,
1/2 kašičice bibera,1 kašika ulja,1/2 kašičice soli,
4 čena belog luka
*nekoliko šampinjona,ulje za pečenje
Izrada:
Krompir oljuštiti,oprati i do pola zarezati na režnjeve.
Iseckati peršunov list,beli luk i dodati so,biber i ulje pa
sve to promešati i puniti malom kašičicom između rež-
njeva.Možemo iseći tanko šampinjone i u neke režnjeve
staviti po listić šampinjona.Sve to kad smo uradili staviti
napunjen krompir u tepsiju nalivenu uljem(5-6 kašika
ulja) da se peče ,a okolo i po koji šampinjon.Peći na
200°C 35 minuta a pred kraj pojačati na 220°C da se
zapeče odozgo i da porumeni.
Uz ovaj krompir možemo servirati salatu po želji.
Ovako pečen krompir može biti glavno jelo ili prilog
uz pečenu ribu.
Poreklo recepta:Recept iz Posnog kuvara
Нема коментара:
Постави коментар