среда, 15. март 2017.

Krofnice







Potrebno:
20g masti(kao orah),1 ravna kašika šećera,1 kesica
 suvog kvasca,1 čaša mleka,2 prstohvata soli,2 žumanca,
500g brašna i još za mešenje,ulje za pečenje
Izrada:
Sa brašnom izmešaj kvasac,šećer,mlako mleko ,mast,žumanca,
malo soli i sve to lepo umesiti.Dodavati brašno po malo za
mešenje.Razviti oklagijom testo i vaditi čašicom krofnice ,pa
ostaviti da kisnu 1 sat.Zagrejemo ulje i pečemo na vrelom ulju.
Pošto su male,odmah ih okrećemo sa jedne i sa druge strane.
Za čas su dobile boju i gotove su.Vadimo ih šupljom kašikom i
ostavljamo na kuhinjski papir da upije masnoću.Posipamo ih sa
prah šećerom,čokoladom,džemom ili cimetom.

Lako se prave i nema mnogo posla oko njih.Jedemo ih tople.
Poreklo recepta:starinski recept iz Ljiljine sveske






Нема коментара:

Постави коментар