уторак, 25. октобар 2016.

Kiseli krastavci


Potrebno:
7,5 kg krastavaca,5 l vode,2 l alkoholnog sirćeta, 150g soli,200g šećera,
 struk mirođije(kopra),zrna slačice,vinobran

Izrada:
Preliv za krastavce ne kuvam.Uvek ovako pravim i odlični su.U veći
lonac pomešamo vodu ,sirće,šećer,so,vinobran.To povremeno mešamo
kako bi se otopio šećer,so i vinobran.
Krastavce dobro očistimo i operemo pa ih stavimo da se ocede.Kad su
oceđeni slažemo ih u tegle i zajedno sa njima po grančicu ili dve mirođije
koju smo prethodno oprali.Kad smo složili krastavce,u svaku teglu stavimo
po kašičicu slačice,pritisnemo plastičnim zatvaračima i sipamo tekućinu
preko njih.Poklopimo svaku teglu tanjirićem i ostavimo do sutradan da
krastavci upiju tekućinu,pa nalivamo još i zatvaramo poklopcima
(zatvaračima) i ostavljamo na tamno i hladnije mesto.

Ovako pravim godinama krastavce za zimu .
Poreklo recepta:odličan recept moje snahe Mare iz Erdevika







Нема коментара:

Постави коментар