Potrebno:
400g izrendane muškat bundeve,150g izrendanog krompira,
so,biber,1 jaje,100g brašna,50g hlebnih mrvica(prezle),1 kašika
seckanog peršunovog lista,ulje za prženje
Izrada:
Bumdevu muškat oguliti i izrendati.Krompir isto oguliti ,oprati i
izrendati.Posoliti izrendano pa neka pusti vodu.Rukom malo
promešati izrendanu masu,pa iscediti i staviti u drugu činiju.
Dodati bibera,1 jaje,seckani peršun još soli ako treba i na kraju
brašno sa hlebnim mrvicama.Umesiti pljeskavice i malo ih okolo
posuti brašnom i mrvicama.
Ulje sipati u tiganj i peći pljeskavice najpre na umerenoj temperaturi,
a onda pojačati da dobijemo i sa jedne i druge strane hrskavu koricu.
Ispečene pljeskavice stavljamo na kuhinjski papir da upije masnoću.
Prilog uz ove pljeskavice je grašak ,a na kraju uz servirano jelo
dodati ljutenicu od šargarepe.
Ne moraju uvek da budu faširane šnicle ili neko drugo meso,mogu
da budu i ovakve pljeskavice od bundeve.Treba samo celu masu dobro
začiniti i uz to jelo dodati nešto pikantno ljuto ili kiselo.
Poreklo recepta:stari recept iz časopisa" Praktične žena"
Izrendana muškat bundeva
Izrendan krompir
Pljeskavice u brašnu i mrvicama
Zapečene pljeskavice
Divan recept, Dobrila! 👍 Bundevu volim, pa me ove tvoje pljeskavice baš mame..💖
ОдговориИзбришиHvala Gago!Mogu slobodno da budu zamena za one sa mesom... :)
Избриши