Potrebno:
3 lista oblandi(velike)
I 10 kašika šećera,10 kašika vode,10 kašika oraha,2 rebra
čokolade
II 2 žumanca,6 kašika šećera,100 g putera,1 kašika soka limuna
III 2 belanca,200g šećera,sok od 1 limuna
Izrada:
I Oblandu pripremiti za uvijanje:pokvasiti kuhinjsku krpu i pokriti oblandu
da omekša.
Šećer,vodu ušpinovati i dodati mlevene orahe i čokoladu.Kad je masa postala
lepo gusta naneti je na oblandu koju smo pripremili.
II Pripremiti drugu oblandu isto kao prvu.
Fil za drugu oblandu:žumanca izradimo sa prah šećerom ,dodamo puter ,sok
od limuna i malo kuvamo na pari.Kad je kuvan fil nanosimo ga na pripremljenu
oblandu.
III Pripremiti treću oblandu isto kao prethodne.
Fil za treću oblandu:belanca sa šećerom lupamo na pari i dodamo sok od limuna.
Kad je šne kao za pusle, nanosimo ga na pipremljenu oblandu.
Na prvu oblandu sa filom stavljamo drugu oblandu sa filom,a na drugu stavljamo
treću oblandu sa filom i pažljivo uvijamo u rolat.Uvijen rolat još umotamo u pek
papir ili alu foliju i ostavimo na hladno do sutra.Ohlađen i stegnut rolat sečemo
na kolutove.
Poreklo recepta:recept iz svekrvine sveske(veoma ukusan i dekorativan rolat)
Ovo ti je fantastičan rolat.
ОдговориИзбришиHvala Zoko!:)
Избриши