петак, 16. септембар 2016.

Tart sa kruškama






Potrebno:
-za testo:125g putera,280g brašna meko T 400,2 žumanca,80g prah
 šećera,na vrh noža praška za pecivo,1 kašika kiselog mleka
za fil:4 kruške 3 kašike smeđeg šećera,1 vanil šećer,kašičica cimeta,
prah šećer za posipanje

Izrada:
Testo zamesimo od putera,brašna,žumanaca,prah šećera,praška za pecivo i
malo kiselog mleka.Kad smo zamesili testo,formiramo kuglu(stavimo u
prozirnu foliju) i ostavimo 1/2 sata u frižideru.
Nakon tog vremena razvijemo testo oklagijom na pek papiru u veličini modle
za tart.Modlu smo namazali masnoćom i posuli brašnom.Testo prenesemo u
modlu ,a višak okolo što ostane uvijemo u kuglu i ostavimo na hladno,pa ćemo
kasnije od njega napraviti ukrase po kruškama,
Kruške oljuštimo,očistimo od semenki i isečemo na kriške(osmine),pa složimo
po testu,koje smo malo izbockali viljuškom.Kad smo složili kruške po njima
pospemo smeđi šećer i cimet.Uzimamo ponovo malu kuglu testa i pravimo
duguljaste valjčiće i ukrašavamo po kruškama.Stavimo peći u zagrejanu rernu
na 180°C 25 minuta.Kad je pečen tart sa kruškama posipamo sa prah i
 vanil šećeromi sečemo na trouglove.

Kruške,cimet i smeđi šećer stvaraju divnu aromu koju treba probati.
Poreklo recepta:iz mamine sveske





Нема коментара:

Постави коментар