четвртак, 8. септембар 2016.

Pita sa mesom


Potrebno:
600g tankih kora,300g mlevenog junećeg mesa(dva puta
samleveno),300g mlevene svinjetine(dva puta samleveno),
2 kašike ulja,2 kašike vode,1 glavica crnog luka,2 jaja,
biber,so,1 kisela pavlaka,ulje za premazivanje

Izrada:
Na ulju izdinstati glavicu crnog luka iseckanu na kockice.U to
dodati mleveno meso, vode i mešati varjačom da se dobro
izdinsta.Posoliti i posuti biberom i dinstati dok voda ne ispari.
Ostavimo da se malo prohladi pa dodamo jaja i dobro umutimo
sa varjačom ,pa onda dodamo pavlaku i sve dobro promešamo.
Pouljimo tepsiju i stavljamo kore.Preklopimo svaku koru i taman
je to širina tepsije,malo poprskamo uljem i stavljamo malo fila na
svaku koru.Sve tako dok ne utrošimo.Poslednju koru ne mažemo,
samo je preklopimo i namažemo sa uljem.Ostavimo da se odmara
oko 20 minuta.Stavimo peći u rernu i uključimo na 200 °C 45 min.
.Nakon pola sata pečenja stavimo foliju,da se kora ne prepeče,
a da bude pita pečena.Pred kraj pet minuta zagrejemo na jače
(skinemo foliju), da se kora odozgo zapeče.
Kad je pita pečena,izvadimo je iz rerne i ostavimo malo da se 
prohladi kako bi smo je mogli lakše i lepše iseći.Seći rebrastim 
nožem u kocke i služiti uz salatu.

Poreklo recepta:iz svekrvine  sveske






2 коментара: