недеља, 18. септембар 2016.

Ječmeni hleb





Potrebno:
-za testo:300g ječmenog brašna,180g mekog pšeničnog brašna,1 kesica 
suvog kvasca,1 kašičica šećera,1 kašika ulja,2 kašičice soli,1 kašika kima,
3,5 dl vode
-za premaz:3 kašike ulja ,3 kašike tople vode

Izrada:
U činiju za mešenje sipamo  i jedno i drugo brašno i pomešamo ih.
Dodamo kvasac razmućen u mlakoj vodi,so,šećer,ulje i kim.Umesimo
brzo da dobijemo glatko testo.Napravimo kuglu i stavimo u činiju,
pokrijemo činiju vlažnom krpom i ostavimo da raste 1 sat.
Nakon tog vremena pažljivo premesimo na brašnom posutoj podlozi
i formiramo hleb duguljastog oblika,napravimo nožem poprečne pruge
i stavimo u podmazanu tepsiju.Stavljamo u zagrejanu rernu na 200°C
i pečemo 20 minuta.Izvadimo hleb iz rerne i poprskamo mešavinom
 načinjenom od ulja i tople vode,pa vratimo hleb u rernu.Pečemo još 
20 minuta.Kad je hleb pečen pokrijemo suvom kuhinjskom krpom da 
se  hladi.Sečemo kad je malo ohlađen.

Po ovom receptu sam pravila hleb sa raženim brašnom.Ali pošto sam
 nabavila ječmeno ,htela sam da vidim kakav je hleb od tog brašna.I mogu 
Vam reći da je odličan.
Poreklo recepta:recept iz Bazarovog kuvara




Нема коментара:

Постави коментар